De weg van de Weerstand, Afleiding, Uitstel en Zelfdiscipline…..

Vanmorgen tijdens het doorscrollen op Facebook zag ik deze link

Bij het doorlezen van dit artikel ging ik even in mijn gedachten terug.. Wat een herkenning las ik hier.. Ik kon er niet omheen..
Al dagen ervaar ik ’n soort transformatieproces.. Een andere kijk met andere keuzes, in mijn beleving een voelbare verandering van trillingen en vooral het loslaten van dingen die ik oude energie noem..Patronen en ook keuzes maar ook in mijn gedrag en handelen.
Dit begon toen ik een speciale Lemurische laserkristal aanschafte op de Mineralenbeurs..Ik had de beschrijving van deze punt nog niet gelezen maar iets voelde de noodzaak tot aanschaf..Daar kwam ook nog een stukje Azeztuliet bij die samen met Moldaviet en Aegirin een krachtveld opbouwde..en vervolgens samen met de Laserpunt aan de slag gingen in mijn systeem.. Op dit moment heb ik nog steeds last van mijn nek wat een gevolg is van dit proces.
Omdat deze stenen nog steeds aan het werk zijn in mijn systeem plaats ik ook geen foto’s van deze soorten..
Inmiddels had ik wat holistische beschrijving van de klachten opgezocht en bemerkte de herkenning in mijn systeem.. Weerstand, pure weerstand.
Van alles willen neerzetten maar verder weinig tot geen actie ondernemen. Herkenbaar?
Ja zeker. Last van verminderd Zelfvertrouwen.
Opnieuw een weg uitstippelen? Meer aandacht besteden aan de Kristallen Tuin? Voornemens genoeg maar daar bleef het vaak bij.. Andere opzet van Spiegelstenen? Ach die website loopt toch niet goed, waarom zou ik er moeite in gaan steken! In plaats van eindelijk die andere website op te starten of die webwinkel.
Eindelijk dat speciale boek gaan lezen? Ja maar er moet nog van alles gedaan worden in huis, de honden moeten aandacht/uitgelaten, in de middag is Spiegelstenen bereikbaar en voordat je het weet ben je zo weer een dag verder en dan heb je eigenlijk niets gedaan..
Of jawel maar niet dat wat er juist neergezet mocht worden.

Neem nou bijvoorbeeld het schrijven van dit blog of een notitie en laat ik het boek nog maar even buiten beschouwing.. Al dagen ben ik bezig om ruimte te maken voor de teksten of zinnen die in mijn hoofd/hart naar boven komen. En even zoveel dagen blijft het gewoon bij teksten die niet neergezet zijn, die geen gronding gekregen hebben.. Want ik moest eerst nog wat andere dingen doen en dan wanneer ik eindelijk tijd had was de inspiratie, de mooie teksten weer verdwenen. Dan moest ik weer zoeken naar de woorden en dan gebeurde er weer iets wat mijn aandacht op dat moment nodig had en voilà de tijd was weer verdwenen. (Zoals ook net weer gebeurde, toen een van de honden bijna stikte in haar kauwkluif omdat ze zo gulzig is.)

En soms zie ik ook weer mooie teksten van de hand van anderen schrijvers en begin ik te twijfelen aan mijzelf.. Waarom zou ik deze teksten neerschrijven als anderen het beter kunnen verwoorden.. Schoenmaker blijf bij je leest, deze uitdrukking is wel bekend.
Maar wat is dan de bedoeling van mijn aanwezigheid hier op deze aarde? Daarop probeerde ik de afgelopen week een antwoord te krijgen en zoals bekend in de spirituele wereld… dat antwoord komt nooit zodanig, dat je er gelijk iets mee kunt, tastbaar dan.
Nu ben ik dat wel gewend want eigenlijk doe ik dat in de praktijk ook. Geef eigenlijk nooit een pasklaar antwoord maar reik iets aan waarmee de persoon verder kan of iets begrijpbaar kan maken..

Zodoende kwam vanmorgen dus dat artikel onder ogen en terwijl ik dat aan het lezen was besefte ik dat ik dat ook vaak deed.. Dat ik niet altijd de rust had om naar de monitor of naar de lege bladzijde te kijken voor inspiratie.
En daarin voelde ik nog een verschil.. of het voor mij zelf was of voor iemand anders, een client met een vraag, of een bekende voor iemand anders was die inspiratie gewoon aanwezig. Kon ik bij mijzelf blijven en luisteren naar de energievelden die ‘antwoord’ gaven in mijn systeem.
Maar als het om mijzelf ging, is het toch een stuk moeilijker. Afleiding zat/zit naast mij, zelfdiscipline was er op momenten dat ik er niet zoveel mee kon. Prachtige zinnen en kennis borrelden op, als ik buiten was of iets simpels als was wegstrijken ( mooie manier om je hoofd leeg te maken) en als ik de dicteerfunctie van de telefoon inschakelde loste het weer op en kwamen er andere woorden uit. En als ik de telefoon weer wegstopte dan begon het weer te stromen.
Soms moedeloos, soms bleven wel de teksten in mijn hoofd zitten als ik thuiskwam met de honden en zou ik eigenlijk gelijk pen en papier moeten pakken om neer te schrijven maar dan besloot ik eerst om andere dingen te gaan doen en dan zou ik daarna wel gaan schrijven met als gevolg dat…………..(vul het maar in)

Afleiding en weerstand met als tegenpool zelfdiscipline..
Wat roepen deze woorden eigenlijk in mijn persoon naar boven.. Drempelvrees, faalangst is een te groot woord.
Want ik ‘weet’ wat ‘ik’ kan maar durf het niet zo goed te brengen omdat anderen dat veel beter kunnen in mijn beleving. De spiegel van ‘vergelijking met anderen’ werd mij voorgehouden in deze week.

Maar als je zelf je pad verlaat om een zijweg te verkennen kan het wel eens zo zijn dat de zijweg door alles heen een doodlopend spoor is maar dat je ook niet meer terug kunt gaan en doorloopt totdat er weer een link is met je eigen Pad.
En dat gebeurde dus afgelopen week.
Het heeft niet mijn werk in de praktijk beïnvloedt het bracht juist een verdieping naar boven. Waarvoor ik zeer dankbaar ben. En het mij steeds opnieuw verbaast dat ik toch energetisch kan werken terwijl je eigen systeem overhoop wordt gehaald..

Inmiddels heeft mijn iPad drastisch tijd moeten afstaan en ligt deze niet meer naast mijn bed voor de verloren uurtjes en ben ik eindelijk in het boek begonnen wat al maanden lag te verstoffen op mijn nachttafeltje..
En wordt ook de tijd op internet en vooral op de social media steeds minder. De behoefte neemt steeds meer af wel om bezig te zijn in de Kristallen Tuin en Spiegelstenen maar verder hoeft het niet zo en toch zit daar nog een angeltje van even snel surfen als er een melding wordt weergegeven ook al ben je bezig op de website. Zelfdiscipline!! ik werk eraan 😉
Mijn laptop staat steeds vaker uit want ook hier schuilt het addertje van: openstaan is even spieken. Maar in de ochtend even de nieuwtjes scrollen met een glas thee mag van mijzelf. Twitteraccount gebruik ik amper en Skype staat in de ijskast..En Messenger is hier niet in gebruik. Althans op mijn telefoon..

Nu nog de zelfdiscipline om eindelijk naar de sportschool hier in de buurt te gaan om eindelijk mijn conditie weer op te bouwen.. Hmmm weerstand.. afleiding..uitstel.. zelfdiscipline.. Het gaat me lukken.

Vanmorgen toen ik naar de salontafel keek waar een schaal met mineralen en 3 kristallen schedels staan, voelde ik de verbinding ontstaan.. en het gevoel van weer meer aanwezig te zijn in mijn buik vanuit de hoge kosmische energie..Als het ware een frisse, tintelende wind laten waaien en eindelijk weer de energie te geven aan dat wat mijn hoogste Goed en Missie dient, waarvoor ik in dit leven naar deze aarde kwam.. ( maar wat was dat ook weer? 😉 )

dank voor het lezen van deze woorden..
gedeeld met de buitenwereld in
Marianne’s©Spiegel

6 gedachten over “De weg van de Weerstand, Afleiding, Uitstel en Zelfdiscipline…..

 1. Lena Wauters

  Lieve Marianne
  Herken – stenen uitgezonderd 😉 – zo goed als alles. Maar….. ik ben ervan overtuigd dat die weerstand, dat niet kunnen aanpakken, uitstelgedrag ergens toe dienen. Lichaam en geest horen nu eenmaal samen te gaan en de geest wilt wel, maar het lichaam kàn niet mee. Het is nu zo dat bij elke bewustzijnsverandering -sprong, het lichaam deze nieuwe toestand moet integreren en als het te vlug of te brutaal gaat, raakt het oververmoeid, vandaar vertragingsmanoeuvres. Daarom : maak tabula rasa van verlammende termen als ‘zelfdiscipline’ en ‘afleiding’ die als zelfbestraffing klinken. ‘Zelfdiscipline’ kan evengoed dwang zijn. Voel je VRIJ! Vrij van dwang vermomd als zelfdiscipline en moéten. Is een ‘afleiding’ wel degelijk afleiding of eerder een noodzakelijke noodstop? En is een zijweg wel een doodlopend spoor? Een zijweg kan nuttige ervaringen/kennis opleveren of je (opnieuw) de nodige rustpauze geven. Kwel je vooral niet door je een zwaar gevuld programma en deadlines op te leggen. Leg mappen aan op je pc waar je je gedachten losweg neerschrijft. Als de tijd rijp is, rijgen je tekstjes zich wel vlot aaneen. In deze spiritueel en fysiek woelige eindtijd is RUST een belangrijk ordewoord hoor. Begin met 1 ding en laat het rusten. En zo verder, stapje – rust – volgende stapje -rust – en je komt er spelenderwijs..
  Heel veel liefs van mij
  Lena

  1. Marianne Bericht auteur

   Lena, zelfdiscipline is meer mijn focus ergens op leggen en dan ook afmaken. Mijn programma is niet zwaar en er staan mappen op de computer. Echter het is juist de bedoeling om zo weinig mogelijk met de laptop bezig te zijn.
   En ik heb geen deadlines maar iets afmaken waarmee ik begonnen ben zou fijn zijn. Dus het schepje onder de billen 😉
   Misschien komt deels ook door mijn sterrenbeeld Tweelingen. Dank voor je reactie en spiegel

 2. Sandra

  Mooi en herkenbaar.
  Deels verbaasd over wat je schrijft en eigenlijk ook weer niet.
  Die sportschool gaat je lukken net als de rest. Dikke knuffel

 3. Will

  Lieve Marianne,
  Fijn en zo herkenbaar je te lezen.
  Het is me nu ook meer duidelijk wat je schrijft in je proces . Want ik pikte af en toe wat woorden op Laser , Transformatie en nek klachten en zo op.
  Ook weerstand en tot niets komen heeft een functie .
  Wat ik zelf dan voel is dat er op andere gebieden gewerkt wordt.
  Soms willen we te snel en zo werkt het niet .
  Ik ben te georganiseerd en gedisciplineerd wat moeilijk is om me daarin te ontspannen .
  Ik hoop dat je niet stopt met schrijven want zoals je weet vind ik het fijn om je gelezen de woorden die je kiest zijn voor mij vitamientjes en wat je hierin schrijft en uitlegd is het voor mij leerzaam om te lezen.
  Het zijn belevingen die ik dan herken door dat jij ze neer schrijft er bij mij een lampje gaat branden.
  BV jij leest en sorteerd van de sites wat sneller de de stukken op FB en deelt ze dan .
  Ik miste je en dit al op FB.
  Ik blijf het zeggen FB heeft een functie voor mij. Het geeft me het contact wat ik niet dagelijks in mijn omgeving heb. Heb er ook aan moeten wennen . Nu 2 weken blijft de iPad beneden. Het is net zoals met wijn geniet maar met mate.
  Ik slaap nu langer door of het komt door de Andara of door de iPad .
  Ach ik kan ook niet naar de sportschool met mijn gewrichten lijf misschien een idee wat sneller lopen en wat fietsen.
  Zo gebruik je en ik toch andere spieren en gewrichten.
  Het gaat je lukken.
  Dank je wel mooi mens

 4. Myriam

  Lieve Marianne
  Ik heb je gelezen nu vanuit mijn ziekbed…
  Die link waarna je verwijst die heb ik ook op een morgen gelezen zat ook in mijn mailbox. En kwam ook confronterend aan bij mij..heb ook dikwijls veel zelfs zelfdiscipline tekort. Herkende ook raakvlakken in het geschreven blog van die link…en weet dan val ik zwaar ziek en ineens heb ik tijd om te rusten en is mijn laptop nog niet open gegaan en het leven gaat ook door…je komt er wel lieverd in en op je eigen tijd..en je hebt mij al zoveel bij gebracht en dat is al een misie op zich allé 1 van je misie taken 😉

  Veel liefs Myriam xxx

Reacties plaatsen niet mogelijk.