een reis met kristallen schedels

Over het fenomeen Kristallen Schedels is op internet veel informatie te vinden, zet de zoekmachine aan en binnen no time zijn er talloze links naar teksten en/of filmpjes..

Na de ‘hype’ in het jaar 2012 is het wat rustiger rond deze kristalwezens geworden.

Persoonlijk ben ik daar erg blij om. Af en toe bekroop mij het gevoel dat de intentie van het ‘hoeden van een kristallen schedel’ verloren ging in het ‘willen hebben’ van een kristallen schedel.

Waarom deze notitie? Eerlijk gezegd om wat duidelijk te kunnen maken wat eigenlijk het werken met een kristallen schedel inhoudt of in kan houden vanuit persoonlijke ervaring.

En waarom je een samenwerkingsverband aan zou gaan met een stuk steen wat gecarft is in de vorm van een schedel..?? ūüėČ

Er zijn vele manieren,( beschreven) om met een Kristallen Schedel te kunnen werken en eigenlijk is iedere manier een goede manier als deze vanuit Puurheid ontstaat. Het werken vanuit het Hart en ook de bereidheid om aan jezelf te werken tijdens dit proces..

Niet achterover leunen en denken: de kristallen schedel doet het wel voor mij.. Zo werkt het niet..Het is een proces wat ontstaat tijdens jullie samenwerking, een Win-Win-Win situatie zou je het kunnen noemen..

De hoeder ontwikkelt zich, wat vanuit de kristallen schedel wordt gespiegeld en in ruil wordt kristallen schedel gehoed ( verzorgt, beschermt etc) en samen werken jullie voor het Geheel.. Ook al is de bedoeling niet altijd gelijk duidelijk..

Een kristallen schedel is anders dan een gewone (half) edelsteen/mineraal.. ik noem het vanaf nu kristallen of stenen… schrijft wat makkelijker.

Waar een kristal zijn energie rustig afgeeft aan de persoon en omgeving, gaat een kristallen schedel direct/rechtstreeks op zijn doel af.

Dat klinkt voor iemand die hier nooit mee te maken heeft gehad vreemd in de oren. “Het is gewoon een stuk steen, geslepen in een bepaalde vorm.. ik voel niets, het is mooi en daar blijft het bij”

En dat klopt ook.. de fysieke vorm van een steen is energieloos.. dat is wetenschappelijk onderzocht.. De steen heeft geen helende energie.

Echter toch is er iets in je lichaam wat kan resoneren op die steen (soort). Dat is het energieveld waar je lichaam ook uit bestaat.. Waar de natuur uit bestaat, eigenlijk alles wat je om je heen ziet is energie wat zich gevormd heeft tot een fysieke waarneming..

Als je dus kijkt naar een normale kristallen schedel: wat zie je dan?

Ogen, neus, kaaklijn, een achterhoofd… eigenlijk zie je je eigen schedelbeeld. Dat maakt het soms confronterend want is het niet zo dat ogen de spiegels van de Ziel zijn?! Dus wat gebeurt er eigenlijk als je in de ogen van een kristallen schedel kijkt…..

Het antwoord zal voor velen anders zijn maar voor mij was het: ik zag mijzelf weerkaatst.. ik werd geconfronteerd met wie ik ben en wie ik wilde zijn..En geloof me, dat was een pittige ervaring voor mij..

Wat je dus eigenlijk ziet, is dat wat overblijft nadat je stoffelijk lichaam is vergaan…. Alles wat je belangrijk vind/vond in je stoffelijk leven, waar je waarde aan hecht vooral op materieel gebied ( hebben en willen) lost gaandeweg op tot ‘niets’ nadat je deze aarde verlaten hebt..

Dus Onthechting van Materie: een basis van samenwerken met een kristallen schedel..

Laagje voor laagje laten zij zien waar het eigenlijk om gaat, dat het niet gaat om hoeveel je bereikt hebt, geleerd hebt, promoties/posities etc etc omdat materie niet meegenomen kan worden in het energieveld waar ook jouw lichaam uit bestaat. Maar dat het juist gaat om wie JIJ bent geworden.. De ontwikkeling vanuit je energielichaam, je Hoger Zelf, je Ziel… ( noem het zoals je het zelf wilt) als je de hechting aan de materie los kan laten..

Natuurlijk leven wij in een wereld waar materie/geld/ status erg belangrijk wordt gevonden maar gaande weg komt ook het besef dat er veel meer is dan dat alleen..dat geld veel dingen bereikbaar kan maken, maar daar blijf het dan bij.. Verder kan iedereen hier zijn of haar eigen gedachtegang over laten gaan..

Als we onthechting weer terugkoppelen naar de kristallen schedels, dan is je het woord hoeder ook opgevallen. Je bent hoeder van een kristallen schedel, wat houdt dat in? Hoed(st)er zijn?

Kort gezegd: een kristallen schedel is niet jouw bezit, je hebt het niet in eigendom. Je verzorgt het, werkt er mee samen, je hebt een binding ermee. daarin verschilt het met anderen kristallen/stenen die wel gewoon ‘eigendom’ zijn.

Je mag ervoor betalen maar op een bepaald moment kan je het gevoel krijgen dat een kristallen schedel beter op de plaats is bij iemand anders..

Dan komt jouw hoederschap ter sprake.. en ook het Onthechten…

Want eigenlijk wordt er gevraagd om je los te maken van de kristallen schedel en de energie, en dat jij er voor gaat zorgen dat deze bij iemand anders terecht kan komen.. ( Doorreizen wordt dit ook wel genoemd) Doorreizen kan ook op verschillende manieren.. Verkoop, uit logeren laten gaan, doorgeven door middel van ruiling of andere natura wijzes..

Ook hier heeft iedere hoed(st)er de eigen wijze van handelen hierin.. Want natuurlijk kan je ook zeggen,’ het gebeurt niet.. de schedel is van mij, ik heb er voor betaald en dan negeer je de roep van het energieveld in deze. Of ik wil die en die schedel, die ziet er mooier uit dan de andere.’ Dan begrijp je in mijn ogen de essentie van het hoederschap niet helemaal..

Het hoeft niet te gebeuren, in de Kristallen Tuin zijn ook een aantal kristallen schedels erg honkvast, wat wil zeggen dat ze vanuit de groep hun werk (wat dat ook moge zijn op dat moment ) kunnen doen..

Maar er zijn er ook, waarvan ik al aanvoel dat er een moment komt dat ze door gaan reizen, of dat ik gewoon een tussenpersoon ben die nodig is om de kristallen schedel op de juiste plaats te krijgen..

Als je dit zo leest, kan je denken wat een onzin.. het lijkt wel of je met een persoon bezig bent die dit allemaal begrijpt.. En misschien heb je ook gelijk als je het letterlijk zou nemen..Want ik had die periode ook.. nog voordat de kristallen schedels zelf op mijn pad verschenen..

En het is ook echt niet zo dat iedereen, die met kristallen/stenen bezig is, ook ineens kristallen schedels zou moeten hebben..

Want hoe vreemd het ook mogen klinken:

er komt een roep en hoe die roep zich zal manifesteren hangt helemaal van de persoon en de situatie af..

Echter er is ook het woordje (willen) hebben. Je leest een verhaal over een kristallen schedel, ziet het misschien op televisie of bij anderen en je hoort de ervaring en denkt dat wil ik ook.. En dan wil ik bijv een bergkristal schedel en je gaat op zoek en je koopt er eentje..

En dan staat deze te staan, er gebeurt niets.. Misschien ben je teleurgesteld, gaat terug naar de winkel of vraagt raad aan anderen… ‘Ik heb een bergkristallen schedel gekocht en er gebeurt niets’ en dan kan je bijv de vraag krijgen… ‘voelde je een klik?’ ‘Heb jij het schedeltje uitgezocht of de schedel jou?’

Vervolgens klapperen je oren: hoezo??? en zachtjes wordt je meegenomen in de wereld van de kristallen schedels en hun hoeders.. En er gaat een ‘wereld’ voor je open..Je leert over de binding, de roep die gehoord wordt.. Je leert over het wel of niet kopen van een kristallen schedel.. je leest over prachtige ervaringen die anderen hebben met kristallen schedels en bij dat laatste denk je: “dat wil ik ook ervaren. Waarom lukt dat bij mij niet”

En dan komt het inzicht over de energievelden: en wat voor de ene persoon wel van toepassing is, hoeft voor de andere persoon niet het geval te zijn.. Die mooie dromen, ervaringen, beelden hoeven voor jouw ontwikkeling in dit leven misschien nu niet zichtbaar te zijn..

Maar toch wil je dat: en dan komt het woordje willen weer sterk naar boven..

Ooit ontving ik op dat stuk een mooi inzicht: ‘Als het de bedoeling was dat ik dat allemaal zou ervaren, dan was er die mogelijk voor dit leven er’ ‘ Echter voor dit leven is het belangrijk om te leren Vertrouwen dat alles wat je nodig denkt te hebben al aanwezig is in je eigen energieveld. Je hoeft er alleen maar op de vertrouwen en geloven in jezelf..’

En daar hebben we de andere basis van een samenwerking met kristallen schedel..

Onthechting, Vertrouwen en Geloven in jezelf… dat je de moeite waard bent.. Dat zijn juist ook de belangrijkste stukken in onszelf die we tegenhouden..

Want als ik tegen jou zou zeggen:¬†je bent een prachtig en goed mens, laat het zien en stap in wie je bent….. zou je me dan geloven?

Misschien wel, misschien durf je het niet eens.. uitzonderingen daargelaten.

Een kristallen schedel spiegelt dit, nodigt je uit tot zelfreflectie en vooral ook laten Zijn..

En in die wisselwerking tussen jullie ontwikkelen de energievelden zich zelf steeds sterker..waarbij je natuurlijk ook nog te maken hebt met de steensoort zelf en dat energieveld.

Kwartsen ( heldere, transparante stenen) geven een zuiverende werking die vooral gericht is op het ontvangen en doorgeven van informatie..

Dichte steensoorten zijn aardser gericht.. helpen handen en voeten te geven aan de energie om te gronden, te aarden..

Hier op aarde aanwezig te zijn.. Tenslotte is het fysieke lichaam het vervoermiddel van je ziel, je hebt voor het lichaam gekozen of je het nu leuk vind of niet.. Wijs je je lichaam af, dan wijs je ook je ziel af, leerde ik van een kristallen schedel

Het samenwerken met een kristallen schedel is een reis vol met leerlessen en inzichten en als er iets is wat ik in mijn afgelopen jaartjes als Hoeder/ Caretaker geleerd heb is, dat hoe moeilijk het soms ook kan zijn, ze je niet in de steek laten..

Jij moet het letterlijk zelf doen, maar de ondersteuning vanuit het energie veld is aanwezig.

Het maakt voor hen niet uit wie je bent, hoe hoog/laag je trilling is, wat je wel of niet allemaal kan…. Kristallen schedels spiegelen en nodigen je uit om in de Spiegel te kijken, om jezelf te ontmoeten achter al die lagen die er tussen liggen..

Het is een mooie en leerzame reis, als je deze aan durft te gaan.. Niet omdat het moet van mij, omdat je het zelf wil..samen met het kristallen schedel energieveld..

¬© Marianne’s Spiegeling