Hommeles in de Kristallen Tuin

In de Kristallen Tuin logeert sinds een paar weekjes een  kristallen schedelpunt.. En met recht een punt want hij is van een flink formaat en ook bezorgt hij mij een punthoofd..

Maar laat ik bij het begin beginnen… Een aantal maanden terug ontmoette ik deze schedel via een foto en gaf als commentaar dat deze veel mooie lichtwezens bevatte en vervolgens besteedde ik er verder geen aandacht meer aan.. Totdat ik deze schedel tegen kwam bij een lieve vriendin en hem dus in mijn handen kon houden.. Herkenbare energie voelde ik door mij heen gaan en ook energie van een andere kristallen schedel die ik heel goed ken en niet van mij is.

Een prachtige kristallen schedel van heel licht Citrien en Rookkwarts.. maar zo licht van kleur dat hij ook voor bergkristal door zou kunnen gaan, afhankelijk van de lichtweerkaatsing.. En ja, ik spreek over een hij omdat de energie zo voor mij voelt, dit als toevoeging.. We spraken met elkaar over deze schedel en welke energievelden we voelden en ergens voelde ik een verbinding die ik niet helemaal kon thuisbrengen.. Dus ondanks dat deze schedel bestemd is voor verkoop moest ik het toch vragen.. “Mag hij mee logeren zodat ik de boodschap die hij mij geeft helder kan krijgen”? En na kort overleg mocht hij dus mee logeren..

Kristallen schedels die bestemd voor verkoop en bij mij logeren krijgen een aparte benadering.. Voorzichtigheid is geboden en uitwisselingen zijn prima maar echt werken met ze, is niet altijd verstandig omdat ze dan meer geopend en geactiveerd kunnen worden dan nodig is. Maar daar heeft deze schedel lak aan als ik het zo mag zeggen..
Hij wil volledig meedraaien in de groep en heeft ook al besloten dat ik zijn hoeder moet worden en ja…. toen begon een uitwisseling/discussie die tot op heden nog niet beslist is.

Want je gaat in gesprek met de energie van deze kristallen schedel en ik moet zeggen ik stond verbaasd van zijn vindingrijkheid. Want toen ik aangaf dat ik absoluut niet het geld voor hem heb, kreeg ik energetisch als antwoord dat er overeenstemming was tussen hem en één van mijn kristallen schedels voor ruiling. Onder mijn hoede staat o.a. Kwan Yin, een oude Mongolian kristallen schedel die ongeveer dezelfde prijs zal hebben als dat deze kristallen schedelpunt heeft en die had hij uitgekozen voor uitwisseling.

Over het algemeen ruil je of heb je uitwisseling met de andere persoon van wie je een kristallen carving wilt overnemen maar dat is tussen beide hoeders onderling en heeft ook een eigen manier. Maar dat een kristallen schedelenergie zulke ingevingen stuurde, ging mij toch net even te ver en ik vertelde de energie dat als hij met alle geweld in deze groep permanent wilt blijven hij dan zelf maar voor een oplossing moest zorgen. En dat een kristallen schedel ruil niet zomaar kan plaatsvinden als beide partijen daar niet van gediend zijn..

Oke, ik had mijn standpunt duidelijk gemaakt dacht ik, met de nadruk op dacht ik. Want toen werd er een trukendoos opengetrokken vanuit deze energie die eigenlijk gewoon menselijke emoties zijn en mij stilletjes doen glimlachen om wat er zich afspeelt.
Een kristallen schedel is een spiegel van jouw eigen emoties.. kent geen echte menselijke emoties omdat dit voor hen niet bestaat.. Ze weerspiegelen hoe jij je voelt maar door hun ogen gaan ze ook feilloos op zoek naar de juiste plekjes.. Althans dat is mijn ervaring met kristallen schedels en ook de mensen die ze hier in de praktijk ontmoeten ervaren dit soms ook..

Dus dit is voor mij heel apart om mee te maken.. Hij is hier nu een paar weken, amuseert zich uitstekend, en gisteren vond ik het eens tijd worden om eens contact op te nemen met deze lieve vriendin en schreef dus mijn ervaringen aan haar en gaf aan dat hij hier graag wilde blijven etc etc.. En tijdens het chatgesprek vertelde ik dus wat hij voor plannetjes had uitgedacht.. Hij heeft hier heerlijk in de volle maan van begin oktober gestaan en vervolgens begon het hele ‘gedoe’.
” Marianne, ik wil hier blijven”. ” Nee, dat gaat niet want ik heb het geld niet voor jou en ik geef je nog deze maand ( oktober) en dan breng ik je begin november terug”. ” Tenzij je er zelf voor zorgt net als Madron ( ijslandspaatkristallen schedel) gedaan heeft voor haarzelf en Mabon ab Madron.”

“Marianne, ik wil graag in de groep gaan staan, niet alleen uitwisseling in kleine opstellingen maar samen werken met de grote groepsenergie”. “Dat is niet verstandig want je bent een logeerschedel die straks een nieuwe hoeder gaat krijgen”. ” En dan moet je neutraal blijven, je kan van afstand werken” ” Ik wil hier blijven” punt.

Inmiddels zullen jullie wel een idee krijgen hoe dat hier gaat en toen ik de schedelenergie van de week nogmaals er op aan sprak, gebeurde het volgende.. Ik kreeg een pruilende en mokkende kristallen schedel energie. Die zich bij wijze verstopte in de warme sjaal die om hem heen ligt. En voor hen die denken dat er iets mis is met het energieveld, die kan ik geruststellen er is helemaal niets mis er mee.. Puur en zuiver maar pittig, eigenwijs en doortastend.. En die eigenwijze energie herken ik dus van een andere kristallen schedel waarvan ik de eer heb gehad om die te mogen ontmoeten.. En als ik dus naar deze punt kijk dan zie ik door de ogen van deze schedel de energie van de andere schedel en hoor ik in mijn eigen energieveld zachtjes gegrinnik en zie een vette knipoog. Misschien is het al beklonken en laten ze mij in de waan dat ik nog iets te vertellen heb.. 🙂

En deze situatie is redelijk herkenbaar voor mij toen ik destijds via een spiritueel centrum in contact kwam met een kristallen schedel die mij absoluut niet aantrok en die ik ook pertinent niet wilde kopen en tijdens het volgen van de workshop daar deze mij het hele weekend niet met rust gelaten heeft.. En ja, die kristallen schedel is toen toch mee naar huis gegaan en staat nog steeds onder mijn hoede samen met een aantal broers en zussen die later erbij gekomen zijn.
Maar eerlijk is eerlijk, op dat moment was mijn financiële situatie anders dan nu en heb ik nu ook nog andere verplichtingen en prioriteiten.

Wat wij hier dus hebben, is een situatie van trekken en terugduwen, en ik vind dat bijzonder om te zien en te ervaren en ben ook heel benieuwd wat de uitkomst gaat worden.. Of er gebeurt inderdaad iets onvoorziens zodat hij kan blijven of hij gaat terug naar zijn plekje en wacht netjes totdat hij gaat reizen..
Maar wat ik vooral zo bijzonder vind is dat dit helemaal vanuit de kristallen schedel energie komt..En natuurlijk kan je dan zeggen, het is jouw interpretatie en wie weet is dat ook misschien ook wel.. Maar een pruilende en dan weer stralende kristallen schedel energie, die niet vanuit mijzelf komt, dus niet weerkaatst wordt is apart..

En afgelopen nacht had ik een droom of  op dat moment wakker werd omdat ik de ervaring van zachtjes geduwd worden in bed, en ik van te voren een beeld had van mijn bed verandert in de waterbed gezien. En zag in de slaapkamer goudkleurige energiewolkjes en een brede stroom van luchtbellen die naar mij toekwamen.. Ik had het gevoel dat ik in/onder het wateroppervlakte lag maar gewoon kon ademen.
Later zocht ik wat betekenissen op en wie weet….. wat er voor deze schedelpunt in de sterren geschreven staat..

Dus ja, het is hommeles in de Kristallen Tuin.. maar wel gezellig.. Wordt vervolgd
©Marianne’s Spiegelingen

7 gedachten over “Hommeles in de Kristallen Tuin

 1. Brenda

  Ik heb het hele verhaal met een vette grijns gelezen. Zelden me zo kostelijk vermaakt over de ervaringen met een kristallen schedel. Hoor, voel en zie het helemaal voor me. En er is er hier een die helemaal in zijn sas is. Er wordt gezegd “het verloopt volgens plan” het zal, benieuwd dan hoe. Dat vraagt om een deel twee haha.

 2. Will van der Vossen.

  Marianne heerlijk om te lezen zoals ik nu lees en inmiddels weet hebben de schedels hun eigen wil-letje .
  Het is niet saai in je Kristallen Tuin ik kijk uit naar je volgend verhaal.
  Zou zeggen geniet nog maar even van je loge .

 3. Myriam

  Hihi ik ken dat, schedels met hun eigen willetje…ik maak hier ook dikwijls mee dat het is zoals zij het willen….ben ook benieuwd hoe het verder afloopt en ondertussen geniet jij maar van je logé die heel goed weet wat hij wilt en doet 🙂 xxx

 4. Marianne

  Hallo Will en Miriam.. dat ze een eigen wil kunnen hebben dat is bekend.. Maar dat er dan een menselijke emotie zoals pruilen en mokken erbij kan komen daar sta ik echt verbaasd over..
  Maar inmiddels staat hij in een mooie opstelling met 3 grote schedels en mooie clusters.. Apart van de rest..

  1. Will van der Vossen.

   De menselijke emoties ken ik ook niet bij de kristallen schedels wel bijzonder hoor. Heb het gevoel dat de mooie opstelling met de groete schedels hem wel bevalt .

 5. Jeanne Tijssen

  Ik heb genoten van je verhaal Marianne.
  Het feit dat je hem mee wilde nemen om te logeren … geeft natuurlijk al aan dat er ”iets”’speelde bij en tussen jullie … hahaha … hoort vast allemaal bij ”het plan” …. zo mooi hoe zich dat regelt 😀
  Ben heel benieuwd hoe dit afloopt.
  Geniet ervan <3 en dank voor je verhaal.

Reacties plaatsen niet mogelijk.