Kristallen/edelstenen…Spiegelstenen… Mozaïek…

Wat is eigenlijk de overeenkomst tussen deze 3.. in dit blog zal ik dat proberen uit te leggen zodat ook een beetje de achtergrond van de praktijk Spiegelstenen wordt weergegeven.

Van jongs af aan hadden stenen mijn interesse. Of het nu kiezelstenen waren, mooie mineralen/edelstenen of geslepen kristallen die het zonlicht zo mooi weerkaatsen.. het maakte mij niet uit.. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Lange tijd verzamelde ik deze prachtige stenen zodat ik kon genieten van hun prachtige vormen, kleuren, regenboogjes, lichtweerkaatsing. Had er veel in huis staan en op een bepaald moment viel het mij op dat ik mij gewoon veel beter voelde als ik in de buurt van een groepje stenen/kristallen zat. Het was toen misschien wel 30 jaar geleden en kristaltherapie/ kristalenergie was nog niet zo in opkomst. Toch voelde ik dat ik er meer over wilde weten maar in die periode was er nog geen ruimte in mijn leven voor zo iets en op een bepaald moment ebde het gevoel weg. Genoot ik gewoon van de stenen om mij heen..reinigde ze automatisch en af en toe kregen ze een maanbadje of lagen lekker in de zon.. Terugkijkend op die tijd denk ik dat ik toen al onbewust er spiritueel mee bezig was. Ruwe stukken steen fascineerde mij.. Ik kon verdwalen in een steen, een kristalpunt en steeds meer voelde ik diep van binnen de behoefte om meer te weten. Wat was het wat ik voelde als ik naar zo’n steen keek? De stenenboekjes die ik had gekocht gaven praktische uitleg over steensoort, vindplaats, eigenschappen. Soms bezocht ik een mineralen beurs en kwam weer thuis met prachtige schatten die hun plekje kregen. Het duurde tot 2008 toen er ruimte in mijn leven kwam, keuzes deed maken waardoor er een andere toekomst ontstond. De behoefte om meer te weten over de energie van deze stenen, wat kon ik er mee en dat was het begin van de opleiding tot kristalmaster/healer.. het werken met stenen in al de facetten maar ook weten wat je er wel en niet mee kon doen.. wat de invloed is van een bol, een punt, een cluster. Het reinigen en opladen wat ik intuïtief al deed maar het waarom nooit goed begrepen had..
Er kwamen andere boeken in huis en al gauw besefte ik dat er in mij weerstand kwam als ik iets las wat misschien wel klopte in het boek maar niet in mijn eigen systeem.

Terwijl ik mijzelf verder ontwikkelde/transformeerde in de opleiding en leerde over de eigenschappen, de chakra’s, het werken met de energie vanuit de kristallen/stenen, zelfinzicht etc etc kwam er ook een bepaalde vorm van uitwisseling tussen de stenen en mij.

Ik herinner me een moment dat ik met een prachtig lemurisch ijskristal( ruwe brok) in mijn handen in het zonlicht zat en genoot van alles wat door lichtinval zichzelf liet zien vanuit deze steen.. Lemurisch IJskristal is een hoge trilling van heldere bergkristal die als het ware op bevroren ijs lijkt. Met wat scherpe randjes dus oppassen met je vingers want soms heb je pardoes een sneetje in je huid. En terwijl ik deze steen van alle kanten bekeek en de energie diep liet doordringen in mijzelf voelde ik ineens opgenomen worden in het kristal.. Ik zat als het ware in het kristal zelf en om mij heen schitterde duizenden spiegeltjes in de lichtweerkaatsing.Overal waar ik keek zag ik weerkaatsingen van mijn spiegelbeeld, ik kon er niet om heen. Er was geen mogelijkheid tot wegkijken en het was op dat moment dat ik ook begreep dat het de bedoeling was.. dat ik moest kijken en blijven kijken, de schoonheid die ik op dat moment zag en toeschreef aan het ijskristal was ook mijn eigen schoonheid die ik wegduwde omdat ik mijzelf niet zo kon zien. Ik was niet zo mooi en puur hield ik mijzelf voor ook al vertelden andere mensen om mij heen een geheel ander verhaal.

Ik had een boek gelezen waarin sprake was van een spiegel en de vraag of je jezelf wel eens goed bekeken hebt in de spiegel of dat je alleen maar vluchtig met dagelijkse ogen keek of alles nog goed was voordat je weg zou gaan. En hoewel ik die titel van het boek niet meer weet zette het mij wel aan het ‘denken’ over wie ik eigenlijk was achter dat spiegelbeeld van mij’.

Hierbij waren ook de kristallen die ik inmiddels onder mijn zorg had staan een grote hulp. De energie van sommigen lieten mij voelen, anderen lieten het mij zien in hun regenbogen en kleuren. Anderen gaven mij de vraag terug..Wie ben jij? Ik weet dat we ergens in die tijd een workshop van de opleiding hadden waarbij we deze vraag moesten stellen aan een medecursist.. “Wie ben jij” en dat zo’n 10 minuten lang en in het begin heb je alle antwoorden vanuit je ‘denkvermogen’ gegeven en omdat de vraag steeds hetzelfde bleef merkte je ook dat de antwoorden steeds vanuit dieper invoelen kwamen. Dat je eerst even stil was voordat je een antwoord gaf en het gevoel wat het opriep.. “wie ben ik” eigenlijk?

Als ik alles laat vallen, mijzelf laat zien in mijn kwetsbare Zijn en daarmee groots in Kracht ben wat maakt het dan uit wat een ander van mij vind en oooooh hoe eng is dat om te doen? Het duurde een tijdje voordat ik begreep dat er gewoon geen keuze meer was voor mij.. Ik had JA gezegd en de weg terug was er niet meer.. Dat wil niet zeggen dat er nooit een momentje van twijfel is of onzekerheid, natuurlijk wel.. ik ben ook een mens met een ego wat soms bevestiging zoekt en niet altijd krijgt. Dan protesteert het omdat het zich wel gezien weet maar niet bevestigd wordt. Het mag er gewoon zijn en ik hoef er niets mee.

Maar eenmaal JA gezegd op een pad waarvan je niet weet hoe het loopt en waar het heen gaat dan is er niets anders dan Vertrouwen.. Vertrouwen in jezelf, dat je het kan en doet. Vertrouwen in de energie die je voelt vanuit je lichaam. Gewoon omdat het zo is zonder dat je denken eraan te pas komt. En ieder mens heeft zijn eigen ervaring, zijn eigen beleving van het leven en daarin zijn eigen  Mozaïek te maken

De scherven en stukjes die je overal hebt achtergelaten al dan niet bewust weer terug op halen en er een uniek iets van maken.. Uniek Iets, ja geen voorwerp want dan beperk je het weer in.. Maar wat is Iets, daarmee kan je alle kanten op.. Er is geen begin, geen einde, het is de Uniekheid in jezelf die je weergeeft op welke wijze dan ook.. En natuurlijk moeten de scherven en stukjes een basis hebben anders vallen ze zo weer terug van waar ze kwamen of komen.. En die basis maken we door lijm te gebruiken.. Lijm van Zelfliefde, deze lijm is oersterk en laat niet meer los. Het is de basis van alles en iedereen.. Liefde voor onszelf te voelen en te ervaren wat het doet voor anderen in welke omgeving/situatie dan ook.

Ik lees altijd prachtige blogs over integratie en samengaan van Zielen, channelings gegeven vanuit  wie of waar dan ook. Transmissies, verhalen waarin ik hetzelfde lees als ik ervaar en soms over wil schrijven maar het dan maar laat.. Want dan twijfel ik weer en vraag mij af; wat voeg ik toe.. Soms heb ik het gevoel dat ik wil schrijven over mijn ervaringen met de kristallen schedels maar vooral over de schoonheid van een steen.. Hoe groots iets kleins kan zijn.. het gaat niet om het formaat, het gaat om dat wat het voor je betekent en wat het kan doen.

En ergens ‘weet’ ik dat wanneer ik die Jas kan uittrekken en ik heb deze Jas al los en hangt van mijn schouders dat ik het laatste spiegelstukje vast kan lijmen in mijn Uniekheid..

In de praktijkkamer van Spiegelstenen zijn een groot aantal kristallen/edelstenen in verschillende formaten en carvings aanwezig.. Grof geteld kom ik op ongeveer 300 stuks uit inclusief hangers en knuffelstenen. Ik heb door gezondheidsperikelen een tijdje geslapen op de kristalkamer en sliep daar ondanks de hoeveelheid stenen heerlijk. Waarom werd ik niet onrustig van de verschillende energiesoorten op de kamer? Omdat alle stenen op elkaar afgestemd zijn. Sommige stenen die voor kristalchakraleggingen gebruikt worden liggen in afgesloten dozen zodat de energie in de steen zelf blijft en niet mixt met de stenen die open en vrij liggen.

Maar hoe stem je dan af? In de kristalopleiding leer je natuurlijk ook over het openen en activeren van stenen en waar je sommige vormen wel neer legt en anderen weer niet.  Voor mij geldt ook dat ik niet zelf mijn kristallen/stenen uitzoek maar door de andere kristallen/stenen zelf laat uitzoeken. Op dat moment van verbinding tussen de stenen en mijzelf en de afstemming die dan in mijn hart ontstaat komen de juiste stenen op mijn weg terecht en als ik mijn dagelijkse ogen dichtdoe en niet verleidt wordt door schittering, uiterlijk etc dan gebeurt er iets moois en klopt het ook helemaal. Er ontstaat Eenheid, daarom kan ik ook niet kopen voor de heb of voor het kopen zelf.

Soms zie ik prachtige clusters en vormen waarvan ik denk: ‘wauw, die wil ik hebben’ maar zo werkt het niet voor mij. Iedere steen die in mijn hand komt te liggen is een levend wezen voor mij, een Beïng vanuit de kristallen wereld, een geschenk van Moeder Aarde/Gaia vanuit haar schoot waarin deze stenen ontstaan/gekoesterd/geboren worden. Maar ook weer aan haar teruggegeven worden als ze erom vraagt. Loslaten vanuit onthechting is een mooie leerles en niet altijd even gemakkelijk.

Werken voor mij met deze prachtige geschenken is niet volgens het boekje of volgens de pendel. Het is in afstemming met jou en de steen zelf. De healing die mag ontstaan of gewoon even de handreiking van: er is ook een andere manier, een andere wijze, een andere manier van kijken naar een situatie of naar jezelf. Als geschreven tekst iets aangeeft wat vanuit mijn hart/buikgevoel tegengesproken wordt dan luister ik naar wat mijn lichaam aangeeft en niet wat mijn fysieke ogen lezen.

Daarom kan het ook zomaar zijn dat er soms iets onvoorwaardelijke vanuit Liefde gebeuren mag zonder dat er iets tegenover komt te staan. En soms is er wel een “investering in jezelf”  op welke wijze dan ook.

Spiegelstenen is bewustwording van jezelf, inzicht in jezelf krijgen met de hulp van kristallen. Wil je dit een keertje ervaren maak dan eens een vrijblijvende afspraak. Ik kan je verzekeren dat je er geen spijt van zult krijgen. het is een opstapje naar de kristallen schoonheid in jezelf.

Marianne’s Spiegel

” het is niet de berg die wij overwinnen maar onszelf” Sir Edmond Hillary

Een gedachte over “Kristallen/edelstenen…Spiegelstenen… Mozaïek…

  1. Myriam

    Wauw lieve Marianne wat een prachtig blog heb je geschreven ik heb genoten van ieder woord die ik las en ik was ook heel rustig tijdens het lezen. Voel ik nu dat ik rustig en mij heel goed voel, zalig. Heel boeiend.
    Dank je wel voor dit te delen en voor het geen je hiermee mij iets aanreikt.

    Liefs Myriam xx ♥

Reacties plaatsen niet mogelijk.