Oh jee, een kristallen schedel

Dan ineens gebeurt het, je voelt de roep van een kristallen schedel. Je hebt ze gezien bij bekenden, bij een spirituele bijeenkomst of gewoon in een winkel of webshop..

Oh jee… wat nu? waar te zoeken? waar te vinden? en hoe ga ik er mee om?

Vragen, vragen…

Als een kristallen schedel op je pad komt, kan je rustig zeggen dat er een verandering gaat plaatsvinden in je leven.

Dat is zeker.. šŸ˜‰

Binnen de kristallen schedel wereld is dit wel herkenbaar en zijn er ook wat adviezen om over na te denken…

Laten we bij het begin beginnen…

Als je zeker weet dat er een kristallen schedel zich heeft laten zien bijv door dromen, of een beeld of gewoon rondspookt in je systeem, gedachten, dan kan je bijna zeggen dat er een roep is.. een klik.. Die klik kan bijv ook weerstand zijn, sommige steensoorten zijn daar zeer goed in.. zoals bijv zwarte obsidiaan, maar ook bergkristal kan onrust oproepen

Welkom in de wereld van de kristallen schedelhoeders..

IMG_1833

Mijn advies is vaak; als het de bedoeling is dan komt de juiste schedel op je pad, ga niet zoeken om het zoeken zelf..

Natuurlijk kan je aangeven dat je een kristallen schedel zoekt, soms weet je ook ongeveer hoe deze eruit moet zien en wat voor kleur.

De ervaring is dan dat er foto’s aangeboden worden van soortgelijke kristallen schedels, of hoeder die kristallen schedels te koop hebben of links hebben voor winkels of webshops…

Tip 1: als je via internet koopt let dan altijd er op dat je de juiste schedel toegestuurd krijgt zoals vermeld op de foto.. Er zijn ook webwinkels of websites die een promotiefoto laten zien en dat je dan een soortgelijke schedel ontvangt. Dat is eigenlijk niet de bedoeling tenzij je al veel ervaring hebt dat je verder kan invoelen dan de foto laat zien..

Zoals ik al aangaf; de klik is het belangrijkste om een verbinding tot stand te brengen.

En dan komt je schedel je huis binnen… en dan….

Je bent Hoeder, een Caretaker geworden…Ā 

Wat inhoudt dat ondanks jij de schedel aangekocht en betaald hebt, niet de eigenaar bent van de schedel..Je bent verantwoordelijk voor de kristallen schedel en gaat er ook op die manier mee om.. Met respect en zorgvuldigheid..

En vaak zal je ook ervaren dat het niet bij 1 kristallen schedel zal blijven…

Maar je wil ook graag contact maken met een kristallen schedel? Hoe doe je dat?Ā 

Misschien heb je wel eens gelezen of gehoord dat mensen praten met hun kristallen schedel en dat zij aangeven dat er ook een antwoord komt.. Misschien heb je daar wel je bedenkingen bij of vraag je je af hoe anderen in jouw omgeving hierop (gaan) reageren. Waar zet je zoiets neer?

Sommigen hoeders weten gelijk hoe er mee om te gaan ook al is het hun eerste schedel, natuurtalenten..Anderen gebruiken ‘hulpmiddelen’

Vraag het aan 10 verschillende mensen die kristallen schedels hoeden en je krijgt 10 verschillende mogelijkheden om contact te maken.

Echter allemaal met dezelfde rode draad.. Vanuit je Hart..

Ik heb verschillende manieren en zal er hier eentje neerschrijven meditatieĀ©kristallen tuin:

Meestal spoel ik de kristallen schedel eerst af onder lauw water, reisstof afspoelen noem ik dat šŸ˜‰ en dep of droog hem/haar daarna goed af..

(let op, er zijn steensoorten die je beter niet in contact kan laten komen met water)

Ga dan rustig zitten en adem diep in je buik… ( inademen, ballonnetje, uitademen, leeglopen) Buikademhaling maakt rustig en verbinding met de aarde…

Pak de kristallen schedel in je gevoelshand.. meestal is dat de linker hand die ontvangt maar soms kan het ook de rechterhand zijn of gewoon tussen je handen..

Bekijk de kristallen schedel van alle kanten, ga met je vingers langs de contouren van de schedel, langs de kaak, bekijk de vorm van de ogen en als je dat gedaan hebt… Sluit je je ogen…..

Je hebt de kristallen schedel tussen beide handen en opnieuw ga je met je vingers de contouren langs…

(Persoonlijk maak ik dan verbinding met het kristalwezen en de blauwdruk van de vindplaats)

Je brengt je aandacht naar de kristallen schedel en maakt verbinding met je hart.. Voel wat daar gebeurt, over het algemeen komt daar de eerste kennismaking met de energie via je handen binnen..Niet hard proberen met je hoofd als je het gevoel hebt van dat lukt niet…

Observeer waar de energie heen gaat in je lichaam, soms kan je dat een ongemakkelijk gevoel geven, soms pure blijdschap of emoties.. Laat maar toe… Kristallen schedel energie is direct..

Als je voelt dat je rustig genoeg bent, dan visualiseer dat de schedel in je hand levensgroot geworden is en ergens op een plek staat..ga niet zoeken naar een plek maar vertrouw erop dat het gewoon gebeurt.. Je ‘ ziet’ voor je ogen de kristallen schedel en rustig loop je er naar toe.. Je raakt het opnieuw aan, loopt er om heen maar klimt er niet op of over..

Soms moet je een paar keer er om heen lopen maar dan ineens zien je ogen een opening.. en manifesteert zich een toegang.. Dat kan via de ogen zijn, het kan ook aan de achterkant zijn of via de tanden maar vertrouw er maar op dat je ogen ineens die toegang zien…

Via die toegang stap je de kristallen schedel binnen, overal om je heen zie je de steensoort waar de kristallen schedel van gemaakt is.. Als het een heldere kwarts is zie je de buitenkant ( net zoals een raam) en als het een vaste materie is kan het zijn dat je even niets ziet..

Je begint rustig te lopen, de weg vormt zich vanzelf..je daalt af, klimt naar boven en ergens op een bepaald moment kom je een ruimte tegen met een stoel..

Ga rustig zitten op de stoel en kijk om je heen met je fysieke ogen nog steeds gesloten, het is een visualisatie..

Laat de energie van de kristallen schedel rustig op je inwerken.. en dan voel je dat je niet alleen bent.. Je voelt energie om je heen, door je heen anders dan de energie van de steensoort.. Welkom bij het kristallen schedelwezen…het energiewezen dat verbonden is aan het grote kristallen schedel energieveld waar alle kristallen schedels op aangesloten zijn.. Dit wezen heeft zich op dat moment verbonden met de kristallen schedel in je handen…

Blijf rustig zitten en laat alles rustig over je heen komen.. als je de behoefte voelt om vragen te stellen, stel ze…..

Op een bepaald moment zul je merken dat de energie zich terugtrekt en dat het tijd is om op te staan en je wandeling terug naar buiten te maken.. Met liefdevol respect dank je de energie en je gaat op weg..

Eenmaal buiten gekomen, dank je nogmaals de mogelijkheid tot contact en ‘maakt’ de kristallen schedel energetisch weer tot zijn normale formaat..

En met een paar diepe ademhalingen kom je ook weer terug in de huidige wereld..

Namen

Soms kan je het gevoel hebben dat er een naam ineens in je gedachten ronddwarrelt.

Soms geven kristallen schedels een naam door, niet omdat ze dat zelf nodig vinden maar om de manier van communiceren te vergemakkelijken voor de mens.

Soms zijn dat speciale namen, soms heel makkelijke, soms kunnen het klanken zijn ( zoals vele onder mijn hoede)

Vaak is de neiging om dat de betekenis op gaan zoeken en dat kan wel eens verrassend kloppend zijn.. Tijdens de samenwerking tussen schedel en hoeder kunnen de namen nog wel eens veranderen.. Vaak is dat wanneer er een verandering in energietrilling plaatsvindt.

Ook kunnen kristallen schedels veranderen onder invloed van energie.. er kunnen meer regenboogjes of – vlekjes ontstaan.. Grijze vlakken die spiegels worden genoemd.. Of ze kunnen verkleuren ( ook praktisch doordat er steensoorten zijn die kleurgevoelig zijn, zoals fluoriet)

Informatie uitwisselen

er zijn veel mogelijkheden om informatie uit te wisselen zelfs als je maar 1 schedel zou hebben. Hoewel het vreemd in je oren kan klinken, kan je bijv de schedel op een boek neerzetten.. over bijv krachtplaatsen of een bijzondere plek.. Een aantal kristallen schedels van mij hebben dagen op een boek gestaan over Machu Picchu. Niet om te lezen šŸ˜‰

Voelbaar in energie, soms zo zwaar of echt het gevoel hebben dat ze er niet af te krijgen zijn.. geen grapje

Maar ook ontmoetingen met andere kristallen schedels, bijeenkomsten, meenemen op reizen..brengt informatie uitwisselingen op gang..

Natuurlijk zit er ook een persoonlijke ontwikkeling in.. ontwikkeling van jezelf.. Als je echt de verbinding voelt dan is het hard werken aan jezelf met een kristallen schedel..En wat ook vaak vergeten wordt is de energie van de steensoort zelf die ook nog een duit in het zakje doet..

CommunicatieĀ met een kristallen schedel kan ook op verschillende manieren.. Je kan ze letterlijk horen, je kan ze voelen in je lichaam zoals ineens een gevoel krijgen om iets te gaan doen, of je merkt gaande weg veranderingen in je levenswijze.. Vooral het laatste is merkbaar voor mensen in je omgeving of misschien merk je zelf ineens dat je dingen anders bent gaan doen..

Sommigen slapen met een kristallen schedel of zetten deze naast hun bed en ervaren dromen ( waarbij het handig is dat je ze opschrijft) of merken de volgende dag bij het opstaan dat er inzicht is gekomen in een situatie, een vraag…

Er zijn echt veel mogelijkheden..

Je hebt daar niet altijd een ander voor nodig.. het is het durven vertrouwen op dat wat je hoort en mocht je twijfelen vraag dan vanuit je Hoger Zelf het nog een keer opnieuw..

Als je bevestigingen van anderen gaat vragen, dat kan of je vraagt over jouw kristallen schedel aan anderen dan kan het zo zijn dat jij heel iets anders hoort dan wat zelf voor jou klopt..

Een kristallen schedel energie stemt zich als het ware af op de persoon die contact met hem/haar maakt..

Je ziet al dat ik hem/haar gebruik.. De energie van een kristallen schedel is neutraal…. androgeen als het ware.. eenzelfde kristallen schedel kan voor jou als vrouwelijk aanvoelen omdat jij bijv extra vrouwelijke ondersteuning kan gebruiken en voor de ander als mannelijk energie kan aanvoelen.. Ook dat kan dus verwarrend werken maar zoals geschreven.. afstemming op de persoon.. dat dus wisselende antwoorden kan geven..

Blijven vertrouwen op wat jij ervaart en niet vergelijken met wat anderen ervaren.. neem het voor kennisgeving aan, resoneert het…. prima.

Staar je niet blind op omschrijvingen die gegeven worden.. want een energieveld stemt zich af op de ontwikkeling van de persoon in overeenstemming met het Hoger Zelf.. wat voor mij belangrijk was om te ervaren hoeft niet de ervaring van de ander te zijn.. Volg je Hart, volg je Gevoel en soms je gezond Verstand..

 

Bron: Kristallen TuinĀ© Marianne’s Spiegel