Wat heb jij nodig om te zijn Wie jij Bent?

Mijn inspiratie komt vaak tijdens de ochtendwandelingen met onze 3 honden of tijdens het strijken..Op die momenten kan ik mijn hoofd leegmaken en borrelen vaak hele gesprekken en/of verhalen naar boven. Soms overdenk ik een sessie, het gesprek wat ontstaan is of iets wat ik gelezen heb of ineens naar boven komt in mijn gedachten..
Vanmorgen kwam de openingsregel naar boven: “Wat heb jij nodig?”
Maar ook: “Wie ben jij?”
images
De laatste regel ken ik wel uit het healer/reader traject wat ik volgde.. Tijdens een van die bijeenkomsten kwam een oefening waarbij wij aan elkaar moesten vragen ” Wie ben jij” in tweetallen, eerst de een ongeveer een kwartier, afgewisseld door de ander. Steeds opnieuw alleen die vraag: “Wie ben jij?”
Stel je maar eens voor: je zit tegenover iemand en steeds opnieuw die vraag, alleen maar die vraag.. In het begin komen de antwoorden snel, oppervlakkig,alles wat je hoofd bedenkt spreek je uit. Soms voel je je wat ongemakkelijk of lachend als je het antwoord geeft. 1 woord maar, meer niet. Na ieder antwoord komt opnieuw dezelfde vraag: Wie ben jij?” en als je al een aantal antwoorden gegeven hebt, merk je stilaan dat het steeds moeilijker wordt om een antwoord op die vraag te geven.. Moeilijker omdat je hoofd nog steeds zoekt naar een bevestiging op een antwoord wat je reeds gegeven hebt.. De pauzes tussen vraag en antwoord worden langer, je gaat steeds dieper zoeken voor een antwoord op die vraag.. Dan als je een antwoord gegeven hebt, komt die vraag opnieuw… en opnieuw..
En ineens ervaar je dat het niet meer je hoofd is die antwoorden gaat geven, want de antwoorden zijn anders, gaan dieper. Het duurt langer voordat er een antwoord komt vanuit jezelf.. Je eigen IK neemt het over.. ” WIE BEN JIJ?” Steeds opnieuw wordt je uitgedaagd om nog dieper in jezelf te keren, soms kan je geen antwoord geven en haal je je schouders op.. maar daar is de vraag opnieuw, resonerend op de trillingen in je lichaam.. Steeds meer in jezelf kerend..steeds dichter bij je Essentie, je Zijn komend.. Met je innerlijke ogen zien, Wie jij Bent maar het nog niet kunnen uitspreken. Geremd door de beperking om het te kunnen laten zijn, alle oordelen en meningen opzij kunnen zetten…om het te laten zijn..
Dan zak je ineens door de bodem, je houvast en neemt je Hoger Zelf, je Ziel het over.
Weg uit je Ik-vorm, je persoonlijke zelf, alle etiketjes en hokjes om je heen, zelf geplaatst of door andere ingestopt..
Niets doet er meer toe, benamingen die de lading niet dekken want jij bent dat niet..
Jouw talenten, ervaringen,jouw gaven zijn voor jou en ook al hebben anderen soortgelijke ervaringen, die horen bij hen.. Niet bij jou.. .
Maar als je dat allemaal laat zijn voor wat het is, een spiegelbeeld..
Kijk maar eens in de Spiegel, wie is de persoon achter het Spiegelbeeld wat je aankijkt met ogen die je kent, een gezicht dat je bekend is. maar vanuit een dieper beeld laat deze je zien Wie jij bent..
JIJ BENT UNIEK, een wezen verbonden met anderen maar onafhankelijk.. Jij bent de enige in jouw leven net zoals anderen ook de enige in hun leven zijn.. Natuurlijk zie je gelijkenissen en overeenkomsten, soms herkenning maar toch is ieder Wezen uniek.
Unknown

Vaak ‘weten’ wij ook van onszelf, het wordt ons verteld in spirituele boeken, soms bij healingen of andere spirituele bijeenkomsten.. Als er transmissies( energieoverbrenging) ervaren worden voelen we die Grootsheid in ons… En op dat moment willen we niets meer dan dat gevoel vast blijven houden, die herkenning niet meer weg laten glippen.. En soms kan dat ook voor een poosje, we mediteren, volgen nog meer workshops of bezoeken nog meer bijeenkomsten.. Alles om dat gevoel maar weer terug te halen, te ervaren..
Maar op een bepaald moment zakt het af, komen er beslommeringen op de weg waardoor je aandacht afgeleid wordt en voordat je er erg in hebt ben je weer meegenomen in het leven van alledag. En soms maak je tijd voor jezelf om nog eens het gevoel van die Grootsheid te ervaren maar merk je dat het niet meer zo goed gaat..

Soms heb je ook financieel niet de ruimte om nog meer bijeenkomsten, workshops of sessies bij te wonen. En vraag je je misschien af of je het nu kwijt bent..
Het antwoord daarop is kort en simpel: “NEE”

Nee, je bent het niet kwijt, het is opgeslagen in je cellen, in je energiesysteem zoals ik dat noem. Opgeslagen in de blauwdruk van je DNA, maar het kan zich niet zelf manifesteren. Want je fysieke lichaam is het vervoermiddel op deze aarde van je Ziel.
En dan komen we op een veelzijdig terrein waar verschillende opvattingen over zijn maar ik wil het gewoon vanuit het Gezichtsveld bekijken hoe mijn Essentie dit ervaart..
Kort samengevat: de Ziel of Hoger Zelf van jou beste lezer is zo hoog in trilling dat het een fysiek voertuig nodig heeft om zich hier op deze aardbol te manifesteren, te settelen als het ware.. En dat fysieke voertuig is ons lichaam of we dat nou fijn vinden of niet.. De Ziel heeft dit lichaam gekozen om de ervaringen op te doen die het anders niet fysiek kan doormaken. Dus eigenlijk heeft het fysieke lichaam een prachtig Doel.. drager van iets Groots, ons Zelf.. Het lichaam brengt de Ziel naar de plekken waar ze heen wil.. of dat nu letterlijk op 2 benen is of zelf een vervoermiddel nodig heeft..En dan kom je op iets wat ik niet begrijp, de afwijzing van dit lichaam door te zeggen dat je naar Huis wilt, dat je hier niet op deze Aarde, in deze dimensie wilt zijn..
Bekijk eens wat er gebeurt, jouw Ziel, jouw Hoger Zelf heeft jouw fysieke lichaam nodig om te kunnen leren, ervaren, begrijpen en jij als persoon wijst dat af! Door bijv. heimwee te voeden met energie, ontneem je dus je Essentie ( dat wat je bent, wat wij allemaal zijn) de mogelijkheid van ontwikkelen af..Want je bent alleen maar bezig met ‘Hoe kom ik weer daar waar ik wil zijn, of beter nog: ik WIL hier helemaal niet zijn.

Maar waardoor komt dat gevoel, waarom willen velen niet op deze Aarde zijn..
Globaal komt het doordat de energie op de Aarde erg divers is.. Deze aardbol is een bijzondere leerschool door alles wat zich op/in deze wereld afspeelt.. de diversiteit van volkeren, dualiteit in oorlog en vrede, arm en rijk, ontwikkeling en afstomping.. Noem het eigenlijk maar op, het is te vinden op deze Aarde..
Maar als je dit dus wilt leren zul je jezelf ( Hoger Zelf)omlaag moeten halen naar deze dimensie, en dat kan wel een zeer grote schok zijn voor het energielichaam die dit niet gewend is..

Als je nooit iets ervaren hebt, dan weet je niet wat het is totdat je het ervaren hebt.. Je kan je er een voorstelling van maken, voorbereiden maar totdat je het letterlijk meemaakt zal het altijd een voorstelling blijven.. Iets buiten je zelf, binnen je eigen gegeven kaders.
Dus je bereidt je aan Gene Zijde zo goed mogelijk voor en als je ‘denkt’ dat het zover is, maak je de Sprong naar beneden..Je Essentie heeft zich voorgenomen om alles wat ze is in Licht mee te nemen en niet te vergeten maar hoe lager je komt vanwaar je gestart bent, des te dichter wordt de materie om je heen.. Krampachtig probeer je vast te houden maar steeds verlies je wat van je Lichtheid. Althans dat denk je, het is er nog wel maar niet meer goed voelbaar..En dan als je het proces afrondt en het leven start van een mens, ligt er een sluier tussen jou wie je nu bent op deze aarde en dat wat je Essentie is, je Hoger Zelf.
En die schrikt zich een hoedje bij wijze van spreken.. Want alles wat in de voorbereiding besproken is valt in het niet bij de ervaring.. Je kan niet weg, je bent gebonden aan je lichaam.. Je leert dingen die anderen graag willen wat je leert, conditioneringen genoemd.. en soms in je Dromen, of op momenten dat je je veilig waant kan er een sprankje doorbreken.. een Verbinding tussen Daar en Hier..of misschien wel beter Hier en Hier..

Al die ervaringen, die emoties hebben hun plek in de onderste 3 hoofdchakra’s, de Basis, de Buik en de Zonnevlecht..
Het Hartchakra (nummer 4)is de verbinding tussen de onderste en de bovenste hoofdchakra’s, de Brug zou je kunnen zeggen..
Maar de Brug wordt vaak niet overgestoken.. Meestal is het vanuit het Hart een directe weg naar boven, richting de Kruin en wordt de weg naar beneden liever niet afgedaald.. want daar zit pijn, verdriet, angst, emotie, oude stukken soms meegenomen uit vorige levens etc ( hierover wordt apart nog geschreven)

En dan kom je op het punt om al die ervaringen en emoties een plek te gaan geven.. Want om te kunnen Groeien en verder te ontwikkelen in de Nieuwetijdsenergie, het Belichamen van je Essentie ( ascenderen) is het belangrijk om die onderste chakra’s mee te nemen in dit proces. Want daar zitten vaak de zogeheten saboteurs ( stemmetjes) die op een bepaalde manier tegenwerken.

Maar dan nog, zoals eerder geschreven: je “weet” dit. Je hebt er hard aan gewerkt, diepgaande healingen, consulten en andere dingen gedaan om te ontwikkelen en nog loop je er tegen aan.. “Wat moet ik dan nog doen,” lijk je te verzuchten.

Het antwoord is simpel, je fysieke lichaam meenemen.. Kosmische energie ervaren werkt op dat gedeelte wat het kan bevatten.. Dus de hogere lichtlichamen, de hogere energievelden van de bovenste chakra’s. De diepere lagen van je lichaam tot op de DNA van je cel..
En daar komt dus een moeilijkheid, die cel kan er niets mee.. Ja onthouden maar kan het niet doorsturen naar de andere cellen omdat deze allemaal vast zitten in het lichaam..Dus ja de meridianen, (energiebanen) stromen allemaal door, we gaan naar de acupuncturist of – pressuur om nog wat beweging en doorstroming te maken en ook dat werkt voor een poosje en dan hebben we weer een nieuwe behandeling nodig..

Je cellen ‘moeten’ in beweging komen, je lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Kijk maar eens naar een waterpoel op een windstille dag, geen beweging in te zien..
Dan pak je een stok en gaat in roeren in dat water, of je neemt een steen of stok en gooit deze in het water en wat gebeurt er dan? Het water komt in beweging, dan ga je zelf in het water staan en springt/beweegt je benen en kijk eens wat er dan ontstaat..Nog meer doorstroming..
Met deze vergelijking kijk je eens naar je eigen lichaam.. natuurlijk bewegen we wel maar het enige wat we dan trainen zijn onze spieren.. Door te lopen bewegen je benen en soms je armen, bij andere sporten weer andere lichaamsdelen maar wat we in beweging brengen zijn onze spieren..

Hoe brengen we de cellen van ons lichaam in beweging..Zodat deze ook wakker worden en de informatie in zich op gaan nemen en zich ook gaan verplaatsen zodat er doorstroming kan plaatsvinden..
Massage is hierbij een goed hulpmiddel, Holistic Pulsen is een vorm van ontspanningmassage door rustige beweging van het lichaam.. En doordat jij als pulsee ( de persoon die het ondergaat) niet meebeweegt en gewoon kan zijn en laat gebeuren worden juist die cellen van je lichaam in beweging gebracht..
Soms zie je beelden, soms voel je je heerlijk ontspannen en vermoeid, soms kan het spierpijn geven maar waar het omgaat is door de aanraking van het lichaam ook op plekken waar het wel spannend kan zijn er een wisselwerking ontstaat..Wat vast zit komt los, kan doorstroming en afgevoerd worden door water te drinken, wat vaker naar het toilet te moeten gaan. Maar ook doordat je bewuster wordt van de onderkant van je lichaam, van je middel naar beneden.

De energie wordt vanuit de binnenkant naar de buitenkant gebracht.. het krijgt handen en voeten waardoor je kan gaan staan, letterlijk maar ook energetisch.. Staan voor wie je bent..
Weet je nog: JIJ BENT UNIEK…en dat mag gezien worden..Door te creëren en te manifesteren en vooral door te geloven in jezelf.. Hier op deze Aarde is je Huis voor dit leven.. met alles erop en eraan..
Jouw keuze, die soms pijnlijk is maar nooit verkeerd, je kan steeds opnieuw een kant kiezen…
images1
Ik groet jou vanuit mijn hart en ik zie jou zoals je bent.. Groots en Stralend..
Dank je voor het lezen

© Marianne’s Spiegel
www.spiegelstenen.nl
deze tekst zijn mijn woorden, mijn beleving.. mocht je willen delen zet dan ook mijn naam erbij..