Welkom in de wereld van Bergkristal/ Quartz

Op deze pagina nemen we een kijkje in de schatkamer van Moeder Aarde zoals ik dat noem.. Vandaag is dat de wereld van Kwarts of onder velen beter bekend als Bergkristal.. In dit verhaal zal ik Bergkristal aanhouden ipv Kwarts

Bergkristallen wereld

Bergkristallen wereld

Een van de hardste mineraalsoorten op deze wereld, gebruikt in de industrie als energie-omzetter, geleider en vooral een geheugenbank in vele toepassingen en vooral communicatie.. De naam kwarts is afkomstig uit de Griekse taal en betekent “IJs” want in vroeger tijden werd er gedacht dat kwarts kristallen uit water bestonden, dat zo hard bevroren was dat het gewoon niet meer kon ontdooien..
Afhankelijk van de vindplaats van Bergkristal is ook de energie verschillend in trilling en voelbaarheid

Op de foto zie je een samenvoeging van verschillende soorten Bergkristal.. Clustervorming, losse punten, je ziet ook een bol en gewone trommelsteen en een hart.
Deze komen van verschillende vindplaatsen en als je ze vast zou houden en de energie ervaart zul je het verschil ook merken..
Sowieso hebben de verschillende vormen ook hun eigen energiegeleiding maar laten we gewoon eens beginnen met een gedeelte uit deze bergkristallen wereld..
De foto die hier onder staat is een klein clustertje, ongeveer een cm of 5. Je ziet de fijne structuur, de fijne puntjes en laten we dit nu eens goed bekijken..

bergkristal

bergkristal

Wat ik wil is jou als lezer meenemen in deze mooie wereld.. Je kan de foto bekijken en zeggen ja, dat is een mooi groepje samen en daar laat ik het bij..En dat mag, even goede vrienden.. Voor hen die verder willen kijken, zou ik zeggen..Kijk eens naar deze foto.. ( het clustertje staat nu voor mij terwijl ik dit verhaal schrijf) Durf eens goed te kijken naar de mooie puntjes, de fijne structuur zoals het opgebouwd is en bedenk dan eens dat dit deel is van Gaia..
Als je zelf een stukje bergkristal hebt, ga dat eens halen.. Neem het in je handen en bekijk het eens alsof je iets heel bijzonders in je handen hebt.. Eigenlijk heb je dat ook want je houdt miljoenen jaren oude kennis vast.. Kennis van het ontstaan van deze aarde, kennis van de ontwikkeling van toen naar nu.. Het is niet voor niets dat minuscule kwartskristallen gebruikt worden in computers en andere informatie overbrengende toestellen..

Maar we gaan weer terug naar dit stukje bergkristal.. Bekijk het, raak het aan, breng het over van je ene hand naar de andere en merk in je lichaam wat het doet met je.. Het brengt rust, ontspanning.. Kijk eens naar al die laagjes over elkaar, al die puntjes die tegen elkaar ‘aangeplakt’ zitten, zie de onderkant van het cluster, de voedingsbodem zeg maar.. Van elke punt of cluster is juist de onderkant het oudste.. Misschien niet het mooiste zou je zeggen maar net als bij ons mensen, is het innerlijk niet zichtbaar en telt vaak alleen het uiterlijk.. In de punt van de Bergkristal..Vaak mooi aangeslepen en helder zodat er een kijkje in de binnenwereld gegeven kan worden.

In onderstaande foto zie je 4 stukken Bergkristal, een Lemurisch hart, een bol met gele hematiet wat ook een golden healer genoemd wordt, een compleet geslepen punt en rechts op de foto ligt een grote punt, ruwe vorm met aangeslepen punt..
Kristallen Tuin-_01

Op deze foto zie je verschillende vormen van energieoverdracht. De punten zijn geleiders, de bol is een verspreider en het hart is de weergave van het energieveld wat ook in ons aanwezig is.. Liefde. Afhankelijk van de vindplaats is ook trilling vaak bepalend welke naam een bergkristal, kwarts krijgt.
Sommigen stukken worden gewoon naar de vindplaats genoemd, de delfplaats zeg maar.. Zoals bijv Himalaya kwarts, Tibetaanse kwarts, Braziliaans Kwarts maar ook Arkansas kwarts, Madagascar kwarts maar er zijn ook soorten die hun benaming krijgen van het energieveld dat voelbaar is.. Zoals in dit geval het hart.. Er staat Lemurisch bij..
Lemurische energie is energie van een zeer hoge trilling en kan voor iedereen verschillende ervaringen geven en in mijn geval: speelsheid, blijdschap, het gevoel van willen dansen en zweven.. Heel anders dan andere kwartssoorten ( bergkristalsoorten) die ik ken..
Dan kom je dus in de energievelden van de stenen…. Ga maar eens rustig zitten of liggen, maakt niet uit waar als je maar even tijd voor jezelf vrij kan maken.. En kijk dan weer terug naar de foto, zoek op de foto 1 stukje uit en laat dan eens binnenkomen..Hoe voelt dat voor je, afhankelijk van wat je gekozen hebt, waar komt het binnen? ’n Straal of als een soort wolk?
En als je dat ervaren hebt kies dan iets anders van de foto, een andere vorm..En doe dat het hetzelfde..
Merk je een verschil?
Dus kan het bijvoorbeeld beter zijn in een woonkamer om daar een mooie Bol te plaatsen die de energie als het ware ronddraaiend en daardoor gelijkmatig verspreidt, dan een paar punten die als het ware een gerichte bundel energie sturen..
“En een cluster dan?” hoor ik je vragen.
Een cluster heeft verschillende puntjes in verschillende richtingen staan zodat ook hier de energie verspreid wordt door de kamer, niet zo gelijkmatig en rustig als een bol maar ook niet zo gericht als een punt.

In kristalhealing praktijken zoals bijv ook in Spiegelstenen wordt ook wel gebruikt gemaakt van een healingstaaf..
Kristallen Tuin-_05

Deze is helemaal geslepen met een punt aan de bovenkant en afgerond aan de onderkant.. En kijk eens wat een mooie inkijk deze healingstick heeft..Ook deze is gemaakt van Bergkristal, heldere kwarts.. Healingstaven kunnen van verschillende steensoorten gemaakt worden en hebben ook dan hun eigen energieveld om mee te werken.. Het concept is dus wel hetzelfde maar doordat de steensoort anders is kan bijv door rozenkwarts heel veel rust en zachtheid ingebracht worden..Terwijl Bergkristal juist schoonmaakt, geleidt en afvoert..
Deze is deels helder en deels wolkig en maakt het daarom erg prettig om mee te werken.. Hoe helderder de bergkristallen punten zijn, hoe sterker/sneller ze geleiden. En soms als ze in healingsessies gebruikt worden is het niet altijd prettig om een ‘ laserstraal’ te voelen en kiest men toch liever voor hetzelfde effect in een zachtere methode. Bergkristal is 1 van de weinige heldere kristallen waarin je zogeheten spiegels ziet, ‘zilverkleurige’ plaatjes, vlekjes in de steen zelf.
Kijk maar in deze deels ruwe punt
Kristallen Tuin-_03
Bovenin zie je een zilveren glans, dat is dus een spiegel.. Waarom deze benaming? Ik weet het niet precies maar voor mij voelt het als een weerkaatsing van je eigen beeld dat je hebt.. je wordt uitgenodigd om in de spiegel te kijken.. “Te kijken naar wie?, te kijken naar jezelf”

Kijk maar eens goed naar jezelf, kijk voorbij wat je fysieke ogen zien en zie de schat in jezelf.. De boodschap die deze steen, afkomstig uit het hart van de Aarde aan je mee wil geven. En het hart hoeft niet perse diep in de grond te liggen maar kan ook hoog in bergen zijn, in de lucht, in het water, in de bloemenweide en het zonlicht.. Dat is o.a. de bedoeling van een schat uit de schoot van Moeder Aarde..Zodat er verbinding kan ontstaan, voelbaar door iedere vezel van je lichaam, stromend door elk chakrapunt wat je lichaam telt..Zodat er gedanst kan worden op regenboog, die ook in heel veel puntjes en vormen zichtbaar zijn.. Niet alleen in bergkristal.. Maar bergkristal helpt je ook gronden, schoont ook de onderste chakra’s op waar zoveel angst en emoties op zitten.. Laat doorstromen door bijv 2 puntjes in beide handen vast te houden.. in de ene hand een punt omhoog en in de andere hand de punt omlaag..

En soms heb je bergkristal in je handen dat wanneer je het zachtjes aan zou tikken er een klank uit komt..Een heldere ting….
Uniek voor bergkristal ( ik heb het tenminste bij nog geen andere steen/mineraalsoort gehoord),dit wordt een soundhealer genoemd.
Je stem of muziek resoneert op de trilling van zo’n punt waardoor de punt gaat vibreren, heel soms kan er zelf een toon ontstaan, net als bij een klankschaal maar eigenlijk brengen deze ‘soundhealers’ de vibraties van klank over vanuit jezelf of de muziek naar de persoon voor wie het bestemd is..
Er ontstaat een wisselwerking die diepgaand kan zijn, net zoals deze schatten vanuit Moeder Aarde..

Wil je graag meer weten over dit onderwerp of zelf ervaren, neem dan eens contact op met Spiegelstenen/Kristallen Tuin voor een kennismaking met deze bijzondere wereld.. Ik geef kleinschalige workshops met hooguit 3 personen zodat er contact gemaakt kan worden met deze prachtige wezens die hun boodschap graag willen uit dragen..

Stap in de wereld van Bergkristal

Stap in de wereld van Bergkristal

Ā© Marianne’s Spiegeling